Dweilstad
Fotopagina van Bernard Mallo
  juli 2017

Home
Overzicht archief

Reacties naar
ben@mallo.eu

Op deze pagina staan links naar fotoseries. Deze series worden gepubliceerd in mijn webruimte van Irista. De albums staan openbaar, dus zijn voor iedereen toegankelijk.
  Reacties graag naar het bovenstaande mailadres. Gebruik van de foto's uitsluitend na verkregen toestemming.
Datum
Omschrijving
22 juli 2017
Deze dag even naar de Hoge Veluwe. Eerst even wezen shoppen op de streekmarkt. Omdat ik er toch was nog even langs de vijvers van het jachtslot. Het lijkt wel of de waterlelies minder in getal zijn dan vorig jaar. Bij het bosje van Staf was ook niets te doen. Alleen hebben ze daar een aantal snuffelpalen neergezet. Waarvoor? Bij het jachtslot was er nog een groep mensen die op de foto wilden. Hun toestel werkte niet goed. Was best lastig met licht en schaduw, maar ik ben achteraf wel tevreden. Nu maar afwachten of zij het ook zijn.
13 juli 2017
Vandaag bezocht een internationaal gezelschap Ede. Deelnemers aan een congres over 'commons': of te wel gemeenschappen of buurtschappen. De buurt Ede en Veldhuizen, een van de weinige buurtschappen uit de middeleeuwen die nog bestaat, kreeg bezoek van deelnemers aan dit congres. Zij werden opgewacht door de buurtrichter en buurschrijver op de Paasberg. Wandelend langs de Trapakkers, waar vrijwilligers druk bezig waren, naar het gemeentehuis. In de raadzaal werden zij toegesproken door wethouder Johan Weijland en buurtrichter Geen Broere. Bij de koffie was er gelegenheid de oude buurtboeken (Notulen) in te zien en oude kaarten. Vervolgens, onder het luiden van de Angelusklok, naar de Oude Kerk om ook hier ge´nformeerd te worden over ontstaan van de kerk en de plek in de samenleving van nu.
8 juli 2017
Straatmuzikanten festival. Weer sfeer in het dorp vandaag. Door het hele centrum diverse optredens. Een kleine selectie.
7 juli 2017
Tot de bewaarde historie van Ede behoort ongetwijfeld 'De Trapakkers'. Bijna in het centrum. Goed bewaard dankzij vrijwilligers die heel veel tijd besteden aan het onderhoud. Vandaag werd rogge en spelt geoogst. Grotendeels mechanisch maar met oud materieel. En na een dag hard werken staat het geoogste graan op garven te drogen.
2 juli 2017
Dag van het Paard op de Hoge Veluwe. Eens wat anders op het Park. Genoten van de demonstraties. Met kinderen op pony's, vertederend. Tot het donderend geweld van de Gele Rijders.